Sitemap
Print
Forside
Besøg vores facebook side
 

Udtalelser fra mine kunder

 
Igen føler jeg mig glad og godt tilpas. Du skal vide du har været en stor hjælp og jeg er så glad for den vejledning og fantastiske behandling du har givet mig. Du har været fantastisk og er en ener. Uden dig var jeg ikke nået så langt.
 
Lene.
-------------------------------------------------------------
 
Jeg er kommet hos Anja igennem de sidste 3 år og har fået kraniosakral terapi. Det bliver jeg nok aldrig træt af. Det er en utrolig dejlig oplevelse at få. Jeg vil beskrive det som om jeg kommer i en slags meditativ tilstand, hvor jeg er fuldstændigt afslappet og får fyldt ny energi på "batterierne". Det er lidt som at svæve.

 

Anja er en utrolig behagelig person, som man kan have fuld tillid til, og hun er rigtig god til at møde en, der hvor man er. Mens jeg har gået hos hende har hun hjulpet med migræne, spændinger og ikke mindst stress. Det er en behandlingsform som jeg altid vil vende tilbage til. Både efter behov, men også som forbyggende behandling.

 

Tine.

-------------------------------------------------------------

 

Jeg har i flere år fået behandling med Kranio-Sakral terapi hos Anja, da jeg på grund af stress har problemer med hovedpine og spændinger. En behandling hver 3. måned gør at man helt kan undgå disse problemer.

 

Det er en skøn form for behandling, i en dejlig atmosfære med levende lys og blid afstressende musik.

 

Jeg vælger at forkæle mig selv ved at vælge en kombineret behandling, som omfatter både kranio-sakral terapi og ansigtsbehandling. Efter sådan en behandling, føler man sig virkelig som et nyt menneske.

 

Anja er en meget kompetent behandler, og et dejligt varmt menneske, som jeg bestemt kan anbefale.

 

Kærlig hilsen

Birte

-------------------------------------------------------------

 

Jeg er en ung kvinde på 34 år som har kommet hos Anja gennem lidt over 1 år pga ADHD(damp).

 

Egenligt var det et forsøg da jeg ikke vidste om kranio sakral terapi havde nogen effekt,men jeg kom hurtig på andre tanker. Kranio sakral har ændret mit liv fuldstændigt.

 

Jeg er kommet af med noget af min medicin og andet er jeg gået ned i dosis. Jeg har fået ro i min hoved. Tankemylder er væk, har fået ro i kroppen og det meste af min hyperaktivitet er væk.

 

Anja er utrolig dygtig og presser ikke på for at sælge en masse naturlægemidler eller andre behandlinger. Hun har en utrolig god føling med ens grænser og jeg har aldrig følt mine grænser overskreden.

 

Jenny

-------------------------------------------------------------

 

Jeg har 2x piskesmæld, knæskade, maveproblemer, tilbagevendende betændelsestilstande og deraf en del smerter og spændinger, som kst/tensegrity er med til reducere, og Anja hjælper mig i min process i bedring både med behandling, råd om naturmedicin og selvudvikling.

 

Anja er et dejligt, varmt og kærligt menneske og har en meget fin og god følelse og fornemmelse for andre mennesker. Anja lever sig altid 100 % ind i hendes fag og giver altid alt det gode hun har og kan give af for andre mennesker.

 

Anja har en fantastisk evne til indlevelse for andre mennesker og for sit fag, som man sjældent finder på samme måde hos andre. Anja er som skabt til at blive behandler for andre mennesker og kunne ikke finde sig et bedre erhverv end at være kranio-sakral terapeut.

 

Hun udstråler altid glæde, varme og medfølelse og tager individuelt hånd om alle hendes patienter på en fantastisk måde.

 

Jeg kan kun varmt anbefale hende et besøg.

 

- Diana, 33 år

-------------------------------------------------------------

 

Anja er en sød og forstående behandler der tilpasser sig ens behov. Er det endag hvor man har brug for at snakke stille og roligt er hun der og hvis det er modsat - at man bare har brug for behandlingen og at slappe af i ro - giver hun en plads til det!

 

Hun er god til at vejlede en og hjælpe en til at vide hvad man har brug for i behandlingen. Behandlingen er super, god og tilfredsstillende.

 

Efterhånden siger kroppen selv til når det er på tide: "Jeg har brug for Anja!"

 

- Natacha, 17 år, studerende 
 
-------------------------------------------------------------
 
Jeg har en kronisk tilstand kaldet sudden-deafness efter lille blodprop, hvilket giver tinnitus og hævet tung fornemmelse i hovedet. Kranio-sakral terapi giver total afslapning og ny energi. Behandlingen giver en behagelig befriende følelse og giver mig mere overskud. Den fulde effekt er svær at beskrive den skal opleves!

Kærligst Henriette
 
-------------------------------------------------------------
 
Jeg havde min første gode oplevelse med Anja, ved et eftermiddags-/aften Wellness-arrangement hos en kær kollega.

Anja formår at få alle til at føle sig godt tilpas, at skabe en god stemning, og forstår at formidle Raz-Spa’s fortrinligheder, så alle kan være med.

Jeg sværger selv til en kendt dansk hudplejeserie, og anvender både scrub, tonic og diverse cremer regelmæssigt. Men efter at have prøvet Raz-Spa’s produkter, har jeg indset, at den produktserie jeg ellers har anvendt, ikke har formået, at rense min hud lige så dybt og effektivt, som bl.a. Raz-Spa’s Mint-scrub gør det. Anja’s rosenolie er nu blevet min foretrukne fugtgivende olie, og erstatter, sammen med caviar serum fra Naturfarm til hhv. misfarvninger og øjne, den dagcreme jeg hidtil har anvendt i ansigt, på hals og bryst.

Efter den første kombination af 15 min. ansigtsmassage og 15 min. kranio sekral terapi var jeg ikke et sekund i tvivl. Anja er nu MIN foretrukne alternative behandler! Anja hjalp mig med at ”gennemscanne” min egen krop, og tog mig på en næsten meditativ rejse. Jeg fornemmede at spændinger og negativ energi blev trukket af mig, som en snærende rullekravetrøje.

Jeg oplever Anja som yderst kompetent, både som behandler og som medmenneske! Hun er en spændende og tillidsvækkende kvinde, som udviser stor integritet.

Desværre bor vi i hver sin ende af landet. Men jeg har fået lovning på, at når Anja er i Vendsyssel, modtager jeg en sms, og får da mulighed for at booke en behandling.
– Og jeg kan slet ikke vente, til at hun er i Nordjylland næste gang . -Tina

Rigtig godt arrangement,hyggelig og afslappet stemning.Anja er en sød og hjælpsom behandler.Kan varmt anbefales. - Nancy
 
-------------------------------------
'Smerter i nakken'
 

Jeg har i gennem længere tid døjet med nakke/rygsmerter efter motionscykling på racercykel, forårsaget af en udtalt slidgigt, som kun forværres ved den uheldige siddestilling på en racercykel. Som følge heraf har jeg jævnligt søgt traditionel hjælp i form af fysioterapi og kiropraktik, og en operation har også været på tale.

Efter at være kommet i kontakt med Anja, foreslog hun mig at prøve en Kranio Sakral Terapi, for at forsøge at fjerne de muskelspændinger som jo reelt er dem der generer og gør mig ondt.
 
Allerede efter den første behandling var der mærkbare positive ændringer, og efter et par gange var jeg helt sikker på at behandlingen gjorde godt, og gav mig ro i nakkeregionen mellem mine cykelture. Vel vidende at jeg nok burde finde mig en anden sport, giver KST behandlingerne alligevel så stor virkning, at jeg indtil videre har besluttet mig for at fortsætte cyklingen og så regelmæssig besøge Anja for en lindrende behandling.
 
Om behandlingen og Anja vil jeg gerne knytte følgende positive kommentarer: Allerede når du ankommer til Oasen og bliver modtaget af Anja, mærker du at du er hos et menneske der interesserer sig for dig, og vil gøre alt for at tage hånd om dit problem. Atmosfæren i klinikken er hyggelig og rar, der rent og pynteligt, der dufter godt, og med stille beroligende musik valgt efter situationen. Jeg forestiller mig billedligt at det må være som at komme til en Oase efter en lang ørkenvandring.
 
Anja er en særdeles kompetent behandler der interesserer sig for sit fag, sætter sig ind i lige netop din situation og hele tiden dygtiggør sig ved studier og kurser. At hun også har en dejlig varm og positiv udstråling, er kun med til at gøre at jeg altid ser frem til mit næste besøg hos hende. Du føler dig virkelig i trygge, sikre og professionelle hænder.
 
Jeg kan på det varmeste anbefale at f. eks. motionister og cykelryttere der måtte lide at samme skavank som jeg, tager kontakt til Anja for at i det mindste at prøve om en KST behandling ikke kunne være det der gjorde at nydelsen ved sporten ville blive hævet til et højere niveau.
 

Motionisten

Kranio Sakral Terapi

Hvad er det?

 
Kan forbedre følgende:
  • Centralnervesystemets funktion
  • Koncentration og indlæring
  • Søvnbesvær
  • Kæbespænding og bidfunktionen
  • Hormonbalancen
  • Motorisk og indlæringsudvikling hos børn
  • Fysisk og psykisk tilstand ved at forvandle stress eller depression til socialt engagement

 

Hvordan virker Kranio-Sakral Terapi?

Kranio-Sakral Terapi forbedreer Kranio-Sakral systemets funktion. Derved kan Kranio-Sakral Terapi korrigere dysfunktion i nervestystemet of forbedre tilførslen af blod til hjernen. Kranio.Sakral systemet består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), menbranerne, som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler og væsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen. Væsken er nødvendig for at hjernecellerne kan få næring og udskille affald. Denne væske virker også som en hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen, ved et slag på kraniet.

 
Den positive virkning af Kranio-Sakral Terapi behandling er at frigøre eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænde de stårke membraner, som holder hjernen på plads, og forbedre både hjernevæskens og blodets cirkulation. Disse membraner støtter fysisk hjernen og rygmarvens nerver og holdre dem på plads.
 
Det er nødvendigt for hjernenes funktion at Kranio-Sakral systemet fungere optimalt.
 

Hvordan foregår en behandling?

Klienten ligger på ryggen på briksen med tøjet på om nødvendigt med et tæppe omkring sig. Der arbejdes med blide, lette tryk centreret omkring hoved, nakke, ryg og korsben.

 
Få teknikker kræver klientens medvirken ved at yde

modstand. Du vil blive guidet i din vejrtrækning, de er med til at slippe spændingerne i kroppen.

Klienten oplever en dyb form for afspænding, lige som når man er i en behagelig søvntilstand og drømmer, flyder, er bevist om omgivelserne og slapper af.

 
Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform, der kan korrigere problemer, som påvirker det vigtige Krani-Sakral system. Problemer i Kranio-Sakral systemet kan stamme fra fødslen, en ulykke eller et slag i hovedet, ryggen, korsbenet eller halebenet. Problemer kan også komme gradcist fra en dårlig kropsholdning.
 
Cirka 25-35 % af alle mennesker har fysiskl, følelsesmæssige eller indlæringsproblemer, som kan afhjælpes ved at genoprette en normal funktion i Kranio-Sakral systenet.
 

Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe med at forbedre centralnervesystemets funktion

Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe på migræne og hovedpine. En årsag til hovedpine kan være forstyrrelse af blodcirkulationen til eller fra hjernen. Nogle folk føler en vattet fornemmelse, når de får for lidt ilt til hjernen.

 
Andre føler sig tunge i hovedet. Kranio-Sakral Terapi kan lette på eller fjerne disse symptomer ved at forbedre cirkulationen til hjernen. En anden årsag kan være en spænding i bindevævet i hovedet, som skiller højre og venstre hjernehalvdel fra hinanden. Folk med den slags hovedpine klager over en smerte inde i hovedet.
 
Kranio-Sakral Terapi kan lette på disse spændinger. Kranio-Sakral Terapi kan forbedre koncentrationen og hukommelsen og afhjælpe piskesmæld.
 

Kranio-Sakral Terapi afhjælper indlæringsproblemer, som stammer fra kronisk stress

Når man skal lære noget, har man behov for både stress-reaktion og afspændingsrespons. I den første del af indlæringen, hvor vi fokuserer vores opmærksomhed, skal vi være i stand til at spænde for at fokusere opmærksomheden på en enkelt detalje. Bagefter, for at det kan sive ind, bliver vi nødt til at slappe af for at integrere det nye input med den gamle viden. Kan vi ikke stresse op eller falde ned, kan vi ikke lære rigtigt.

 
Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe ordblinde til at kunne læse. Ofte kan folk, som er ordblinde, fungere intellektuelt på et normalt eller endda ret højt plan. Både Albert Einstein og Niels Bohr var ordblinde. Nogle forskere mener, at ordblindhed kan skyldes nedsat blodcirkulation til en del af hjernen (occipital lappen), hvor vi bearbejder de visuelle input fra øjnene.
 

Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe med at forbedre vekselvirkningen mellem stress-respons og afspænding

 

Den psykiske oplevelse af stress

Har du formange bekymringer eller er du oversensitiv, irritabel og utilpas? Ligger skylden hos andre folk fordi de er dumme, uduelige eller i vejen? Er du bange for ikk at nå de ting, du skal? Er du usikker på om du er god nok, kan klare ting eller om andre kan lide dig? Er du magtesløs over for situationen, gruppen eller omgivelserne? Bange for at du ikke er god nok til dine boør, eller at der vil ske dem noget?

 
Disse tanker er den psykiske oplevelse af stess.
 
”Jeg har været bekymret for mange ting i mit liv, men de fleste af dem er aldring sket.”

- Mark Twain

 
Vi kigger ofte efter årsagen til vores ubehagelige følelser uden for os selv. Bare det var anderledes, ville jeg være lykkelig. Men årsagen er ofte vores egen tilstand, som misfarver billedet af verden omkring os. Undersøgelser viser at 25 % af børn og 33 % af voksne lider under kronsik stress. Stress er den kamp/kamp reaktion, en urgammel overlevelses-mekanisme, som sætter krop og sind i en alarmtilstand for at imødegå en eventuel farlig situation.
 
Udover psykiske årsager kan stess også komme fra allegi, sygdom eller for meget kaffe. Men ofte overset hos en overraskende høj procentdel mennesker kommer stress på grund af spændinger i vores Kranio-Sakral system.
 
Stress kommer hvis vagusnerven, den 10ende-kranienerve, kommer i klemme i leddet mellem hovedet og nakken. Den form for stress kan normalt afhjælpes med Kranio-Sakral Terapi. Det giver flere ressourcer. Folk får derved lettere ved at klare opgaver og udfordringer.
 

Har du problemer med stress? Det kan være at Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe dig!

 
Nogle gange kan disse symptomer være et tegn på sygdom, men i de fleste tilfælde er det ”bare stress” - hvor Kranio-Sakral Terapi kan være effektiv.
 
Ømme nakke- og skuldermuskler

Allergi

Vrede

Brystsmerter

Sammenbidte kæber

Kolde hænder og fødder

Influenza

Forstoppelse

Vedvarende tungsind

Hyperventilation

Stigning i drikke- og rygevaner

Dårlig fordøjelse

Let til gråd

Depression

Diarre

Besvær med at enes

Besvær med at tage en beslutning

Svimmelhed

Overdrevet dagdrømmeri og fantasering

Stort medicinforbrug

Urimelig mistillid til kammerater og medarbejdere
Umådeholden sveden

Koncentrationsbesvær

Besvær med at huske

Mange bekymringer

Besvimelse

Frygtfølelse

Irratabilitet

Nedtrykthed

Følelse af håbløshed for fremtiden

Følelse af manglende energi/sløvhed

Ingen interesse for noget som helst

Følelse af spænding eller anspændthed

Ubestemt angst

Skæren tænder

Hovedpine

Hjertebanken

Halsbrand

Hæmorroider

Søvnløshed

Appetitløshed

Tab af interesse for sex og tilfredsstillelse
Rygsmerter

Mindre infektioner

Klump i halsen

Menstruationssmerter

Glemsomhed

Nervøsitet

Mareridt

Umådeholden spisning

Lange grublerier

Rastløshed

Hudproblemer

Maveproblemer

Spændte og hårde muskler

 

Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe med af afbalancere hormonsystemet

 
Hypofysen er den kirtel i kroppen, som kontrollerer de andre kirtler. Hypofysen sidder i bunden af kraniet i nogle bindevævsmembraner. Spænding i membranerne kan nedsætte blodtilførslen til en del af kirtlen og skabe ubalance i produktionen af de hormoner, som regulerer andre kirtler i kroppen.
 

Kranio-Sakral Terapi og bidfunktionen

 
Kranio-Sakral Terapeuter bruger en anden indfaldsvinkel end tandlæger og massører. Kæben danner led med temporalknoglen. Hos de fleste mennesker er der forskel i højden på højre og venstre temporalknogle. Ved at afbalancere højden af disse knogler på højre og venstre side, har kæben bedre mulighed for at komme på plads.
 
Bivirkning af tandlægearbejde eller fra et slag mod kæben kan give spændinger både i kæbeleddet og hele Kranio-Sakral systemet. Jeg ser en del patienter, som har fået hovedpine eller stresssymptomer efter et tandlægebesøg. Vores erfaringer er, at det er en god idé at få knoglerne i karaniet sat på plads og efter meget tandlægearbejde.
 

Kranio-Sakral Terapi hjælper med at løsne muskelspændinger og sætte knogler på plads

 
Der er mange folk, som døjer med kroniske eller uløselige smerter og spændinger i deres muskler, skelet og/eller i leddene. Ofte har de prøvet mange former for behandling, men ingenting virker. De får ingen effektiv hjælp og får at vide at de ”skal lære at leve med det.” Nogle af de spændinger og smerter, som folk har, stammer fra spænding i Kranio-Sakral systemet, Ved Kranio-Sakral Terapi kan den del af disse svære eller håbløse tilfælde blive korrigeret.
 
Vi er vant til at tænke at årsagen til spænding i nakken og ryggen kommer fra muskler og knogler. Selvfølgelig ligger de fleste problemer på dette niveau. Men muskelspændinger og smerter i skelettet kan også opstå på grund af spændinger i bindevævet inde i hovedet og bindevævet omkring rygmarvsnerverne, som løber i passagerne inde i ryghvirvlerne. Ligesom alt andet bindevæv, kan det dybereliggende bindevæv i kroppen blive spændt på grund af et fald, et slag i hovedet, en ulykke, et psykisk traume eller feber i forbindelse med en infektion. Folk med Kranio-Sakral spændinger får ofte en korttidsforbedring efter massagebehandlinger, manipulation af knoglerne, o.s.v., men det er typisk, at spændingen, smerten eller hovedpinen vender tilbage.
 
Når man løsner spændingerne i bindevævsmembranerne inde i hovedet eller bindevævet omkring rygmarvsnerverne, bliver det lige pludselig muligt at få en dyb, vedvarende afspænding af musklerne i nakken og ryggen, som hæfter til hvirvlerne. Man får en bedre kropsholdning, og smerten mildnes eller forsvinder.
 

Børn med indlærings-, motoriske og psykiske problemer

 
Kranio-Sakral Terapi bygger på den blødeste berøringsteknik, man kan forestille sig, det vil sige et 5-grams tryk. Filosofien er at kroppen har de nødvendige ressourcer og er selvkorrigerende. Hvis kroppen får de rigtige signaler, vil den rette sig selv. Derfor er det så velegnet til børn.
 
Fødslen er en voldsom proces, hvor kraniet bliver trykket sammen. For nogle børn kommer knoglerne i hovedet ikke rigtig på plads igen. Det er også muligt at børn kommer til skade, når hovedet bliver drejet, og barnet trukket ud. Mærkeligt nok viser erfaringen at børn taget med kejsersnit ofte har Kranio-Sakral problemer. Statistikken viser at ca. 25 % af alle børn er sent udviklede. Det kan være taleproblemer, hyperaktivitet eller dårlig grovmotorik, det vil sige besvær med at koordinere kroppens bevægelser. Disse symptomer vil typisk være eksempler på behov for Kranio-Sakral behandling.
 
I barndommen slår børn tit hovedet. Derfor er der forældre i USA, som tager deres børn til Kranio-Sakral Terapi selv om det ikke ser ud til at de fejler noget. Jo hurtigere normalfunktionen kan genoprettes, des mindre tid er spildt med hensyn til udviklingen i den væsentligste indlæringsperiode i et menneskes liv. Allerede i børnehaven kan pædagogerne se det på børnenes adfærd. Nogle af de små har svært ved at lege almindeligt med deres jævnaldrende kammerater. Ofte får forældre at vide at barnet vil vokse fra det, men hvis der er et problem i Kranio-Sakral systemet, er det bedst at korrigere det hurtigst muligt. En 3 år gammel pige havde iltmangel under fødslen. Hendes ben blev sent udviklet, bindevævet var spændt, hun gik på tæerne med stort besvær. Kranio-Sakral Terapi behandlingerne og bindevævsmassage hjalp med at give hende kontrol over benene. Hun fik styrke i benenes muskler og kunne løbe og lege næsten som de andre børn. Hun blev rolig, nærværende og begyndte at sige nogle ord. Når børnene kommer i skole, kan Kranio-Sakral problemer vise sig på andre måder. En 8-årig pige havde problemer fordi hun stadig tissede i sengen. Efter nogle behandlinger holdt hun op. En dreng på 5 år savlede stadigvæk. Årsagen var sandsynligvis en indeklemt kranienerve. Da leddet blev frigjort forsvandt problemet. Vi hjælper også nogle børn med synsproblemer.
 

DAMP, autisme og spasticitet

Vi ser mange børn i behandling for problemer som DAMP, autisme og spasticitet, og selvom det ikke er videnskabelig bevist, vælger nogle forældre at prøve Kranio-Sakral Terapi.

 
A-Clean og Oase for Velvære    •   Rugårdsvej 332   •   Villestofte, 5210   •   Odense NV   •   Tlf.: 40 73 80 45   •   E-mail: a-clean@mail.dk   •   Cvr.: 14 88 51 37